Lamellenafscheider - aardappelindustrie

U bent hier

Onze klant actief in de aardappelindustrie stond voor de uitdaging om twee verouderde lamellenafscheiders te vervangen en het hoofd te bieden aan de toename van zijn afvalwaterdebiet als gevolg van een hogere productiecapaciteit. Novotec heeft een nieuwe lamellenafscheider gebouwd die in staat is om de gehele stroom die over de verschillende eenheden gaat, te behandelen. De nieuwe unit verwerkt tot 40 m³/h.

Als cruciaal punt voor het proces van onze klant, moest de nieuwe unit zo snel mogelijk worden geïnstalleerd tijdens een korte, jaarlijkse productie-stop.

Dankzij nauwkeurige planning en zorgvuldige voorbereiding kon Novotec de bestaande units demonteren en de nieuwe lamellenafscheider installeren in één dag. De volgende dag was de unit hydraulisch en elektrisch aangesloten, zodat de klant diezelfde avond de behandelingsinstallatie kon opstarten.

In slechts twee dagen was de installatie in gebruik en optimaliseerde ze de behandeling van het inkomende afvalwater en de werking van de achterliggende biologische reactor.